Het BBQ-kampioenschap van het Waasland werd georganiseerd door vzw Laurentius, vorige week knap 3e op het Belgisch Kampioenschap BBQ in Herentals, met de steun van Stad Sint-Niklaas en BBQ-talent. De wedstrijd vond plaats op de Grote Markt van Sint-Niklaas.
Er moesten 5 gerechten geserveerd worden voor een professionele jury :
Zalm, Kip met Klaartjes Kaas, Varkensvlees van Duroc D’Olives met mosterd van de kroon, Rundsvlees met Wase Wolf en een dessert met Amarula. Naast deze 5 gerechten voor de officiële wedstrijd was er een mini-competitite met 2 side-dishes. Handmade-burger en een vegetarisch gerecht van de grill.
BBQ-Team Hertals was met een minieme bezetting aanwezig op deze wedstrijd. Voorzitter Frederik Van Eerdenbrugh, PR-man Jan Engelen en Chef Frédéric Helsen (restaurant Helsen) namen zonder verwachtingen deel aan deze wedstrijd, waar toch alweer een aantal BBQ-kleppers aanwezig waren. Kervers Belgisch Kampioen Five Q, Vice Belgisch Kampioen Make My BBQ en het Dutch BBQ-team zijn “zware jongens” om te concurreren. Daarnaast deden drie nieuwe lokale teams mee, met name Barbequatacker, Team Horta & The All-Stars. Wereldkampioen Traiteur Matthias stuurde zijn kat.
Uiteindelijk behaalde team Hertals 3 maal goud en 1 keer zilver. 1e plaats VIS, 1e plaats KIP, 2eplaats RUND, 1e plaats DESSERT en werd gekroond tot BBQ-Kampioen van het Waasland.
Hun uitspraak na deze uitslag : “Yes! We can !”
Na het Oost-Vlaams Kampioenschap in Zottegem, Het Belgisch Kampioenschap in Oostende is dit de derde titel die deze Kempenzonen meenemen naar de Keizerstede. Iets waar menig Herentalsenaar trots op mag zijn.